Joogiekspert soovitab: hurmav apelsiniliköör Grand Marnier

Hiljuti külastas Eestit Grand Marnieri brand ambassador (brändisaadik) Julien Lafond, kes viis läbi Eesti Baarmenide Assotsiatsioonis suurepärase koolituse ja tutvustas vaimustavat pika ajalooga ning hinnatud apelsinilikööri Grand Marnier. Olgu siinkohal öeldud, et tegu on väärika pereettevõttega, mida juhib tänaseks juba 6. põlvkond. Kuidas kõik alguse sai?

1827. aastal asutas Jean-Baptiste Lapostolle puuviljalikööride destileerimise firma Neauphle-le-Château-s.
1870 külastas Eugène Lapostolle Cognaci piirkonda ning tõi kaasa esimese suurema koguse vanu konjakeid.
1876 abiellus Louis-Alexandre Lapostolle Marnier peretütrega ja siit algaski kuulsusrikka perekonna ajalugu likööride valmistamisel.
1880. aastal segas Louis-Alexandre Marnier esimest korda kokku konjaki ja metsiku troopilise apelsini essentsi. Seni olid kõik tsitrustega segatud liköörid olnud tuntud kui curacaod, olles ühtlasi selle aja luksusesümbolid.
César Ritz tegi ettepaneku panna nimesse “Grand ”, kuna see oli „suur“ kõrgelthinnatud liköör ning sellega taheti tuua esile Grand Marnieri eripära ja kvaliteeti.

Grand Marnier on valmistatud konjakist ja Kariibi apelsinidest. Konjakid valmivad pere lossis Cognac piirkonnas. Kariibi sinised apelsinid korjatakse käsitsi ning kuivatatakse päikese käes. Aeglane vananemine prantsuse tammevaatides lisab liköörile võrreldamatu ümaruse ja pehmuse. Lisaks pikale ning harmoonilisele järelmaitsele on tunda ka apelsinimarmelaadi ja sarapuupähkleid. Oma värvuselt on Grand Marnier kullakarva ning merevaigu tooni.

Grand Mariner on paljude trendikate ja klassikaliste kokteilide osa. Mulle meeldib väga näiteks Grand Marnier pikendatult ginger ale’iga, lisandiks väike laimilõik – värske ja eksootiliselt magus!

Hannes Aedla, Prike joogiekspert

Vaata lisaks: www.grandmarnier.com
Grand Marnier õhtu lounge Butterflys

Tagasi

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.