Veuve Clicquot Vintage 2012

Alkoholisisaldus: 12.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Champagne

Tootekirjeldus: Nagu ka kõigil teistel Veuve Clicquot’ šampanjadel domineerib segus Pinot Noir (51%), mis pärineb vaid Grand’idest ja Premier Cru’dest (Verzy, Verzenay, Ludes, Ambonnay, Bouzy, Tauxières, Avenay ja Aÿ). Cuvée muudab pehmemaks see, et ta sisaldab 15% Montagne de Reimsi (Ludes) ja Vallée de la Marne’i (Dizy) Meunieri. Veuve Clicquot Vintage 2012 ainulaadsus seisneb endiselt selles, et segule on lisatud 11% suurtes tammevaatides (foudre) laagerdunud veini, mis muudab joogi kangemaks ning aroomi intensiivsemaks. Domineeriv Pinot Noir ja puidunüanss annavad joogile struktuuri ning iseloomu, mis on Veuve Clicquot’ stiili tunnusmärgid.
Viinamarjasort: 51% Pinot Noir34% Chardonnay15% Meunier
Värvus: Vintage 2012 on peente kullanootidega erkkollase tooniga.
Aroom: Aroom on värske, õrn ja soolakas. Seejärel tuleb esile terve uus universum. Tooni annavad mahlakad suhkrustatud või kuivatatud aprikoosid. Võluvate grillitud, röstitud nootidega aroom areneb edasi viigimarjade, kuivatatud puuviljade, mee, trühvli ning mokaga, mis annavad joogile laia maitsebuketi. Seda tasakaalustav puit toob pehmete vürtsidena kaasa vanilli ja muskaatpähkli hõngu.
Maitse: Maitse on järsult värske ja sirgjooneline. Siis ilmuvad esimesed puuviljaaroomid ploomikoogi, suhkrustatud tsitrusviljade ja röstitud pirni nootidega. Viimaks on tunda rohelise sarapuupähkli ja mandli värskendavaid noote. Vintage cuvée’le iseloomulik struktuur on nurgeline ja terviklik ning Pinot Noir annab segule suurepärase aluse. Seega tulevad Vintage 2012-s esile meeldiv elav maitse ja peened küpsetiste noodid.

Vintage 2012 on loodud elegantseid ja peeneid kulinaarseid saavutusi uuele tasemele viima. Selle veini juurde sobivad täiuslikult auväärsed veini päritolupiirkonnale omased road maalt ja merelt, näiteks vutt, vasikas, vähk või isegi suitsutatud gurmee-kammkarbid.
Toidusoovitus: Aperitiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Mereannid, Linnuliha, Väherasvane kala, Rasvane kala
Serveerimistemperatuur: 10.0-12.0C

Teised šampanjad
Joogiekspert
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.