Embassy of Champagne

Embassy of Champagne projekti eesmärgiks on tutvustada erinevaid šampanjamaju, stiile ning ka üldisemalt šampanjakultuuri.

Embassy of Champagne kvaliteedimärk koondab end alla viis mainekat LVMH Gruppi kuuluvat šampanjabrändi – Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Dom Perignon ja Krug. Igal brändil on oma stiil ning lugu mida rääkida. Embassy of Champagne nimetust kannavad kohad, mille valikus on kõik viis brändi esindatud, sommeljeed on läbinud vastava koolituse ning klient võib alati kindel olla, et šampanja serveeritakse õigel temperatuuril ning viisil.

Pudel avatakse alati kliendi ees, keeratates pudelit mitte korki ja kork eemaldatakse vaikselt – kui kork eemaldatakse pauguga, läheb palju mulle raisku.

img-big1

 

Näiteks kas teadsid, et šampanja peaks alati olema serveeritud…

… temperatuuril 6-8 °C, sest siis tulevad veini maitse ja lõhn kõige paremini esile…
…sobivast klaasist – siiani on kõige rohkem levinud flute klaasid (pikliku jalaga vahuveini klaasid), kuid tänapäeval soovitavad sommeljeed kasutada hoopis suuremaid valge veini klaase või vintage šampanjade serveerimiseks lausa punaveini omi, et aroom ja maitse oleksid veelgi intensiivsemad
…ning pudel avatakse alati kliendi ees, keeratakse pudelit mitte korki ja kork eemaldatakse vaikselt – kui kork eemaldatakse pauguga, läheb palju mulle raisku.

Šampanja ei ole juba ammu enam jook, mida nautida vaid erilistel hetkedel. Iga kuues aktiivne veinitarbija väidab, et joob šampanjat ning et šampanjal on tema veinikaardil oluline koht. Väljas einestades eelistatakse endiselt osta šampanjat pokaali kaupa, sest tarbijad soovivad toidu kõrvale taskukohaseid naudinguid ning kõik šampanjade saatkonda kuuluvad kohad seda võimalust ka pakuvad. Tänapäeval ei ole šampanja enam vaid jook, mida nautida aperatiivina õhtusöögi eel, aina enam kogub populaarsust see, et šampanjat nauditakse kui väärikat veini, mida saab sobitada erinevate roogadega nagu kala- ja liharoad, magusamad šampanjad sobivad suurepäraselt aga magustoitudega.

Tänapäeval soovitavad sommeljeed šampanja serveerimiseks kasutada suuremaid valge veini klaase või vintage šampanjade serveerimiseks lausa punaveini omi, et aroom ja maitse oleksid veelgi intensiivsemad

 

Paljudes Embassy of Champagne kohtades on olemas ka šampanjamenüüd, mis valiku väga lihtsaks teevad, kuid kindlasti oskab iga sommeljee soovitada, milline vahuvein menüüs olevate roogadega kõige paremini sobiks.

Šampanja puhul on alati määrav tema stiil, kuidas ta on valminud, milline on kasutatud marjade osakaal ning kuivusaste. Prike tooteportfellis on väga mitmeid erinevaid šampanjasid, mis sobivad ideaalselt erinevate roogade kõrvale…

 

NÄITEKS:

Moët & Chandon Impérial Brut on suurepärane aperatiiv oma värskuse ja kuivema stiiliga.

Ruinart Blanc de Blancs, mis on valminud Chardonnay marjast, omab värsket ja kreemist maitset, seda soovitame nautida suupistetega enne eelrooga.

Veuve Clicquot Brut Yellow Label on suurema Pinot Noir’i marjadest saadud baasveini osakaaluga ning lisaks sellele on temas ka arvestatav osakaal vanemaid reserve veine. Veuve Clicquot Brut´i soovitame hea aperatiivina suupistete kõrvale, kuid miks mitte ka salati ja külmade mereandide juurde.

Moët & Chandon Vintage 2006 ja Veuve Clicquot Vintage 2004 oma täidluse ja suurema maitseküllusega, on suurepärased kalast valmistatud pearoogade kõrvale.

Dom Perignon Vintage 2004 on fantastiline austrite ja kalamarja juurde.

Krug Grand Cuvee on üks maitseküllasemaid ja täidlasemaid, kuid samas mineraalne ning üllatab oma vastuoluliste maitsetega. Proovige, kuidas mängib see šampanja liharoogade kui ka linnulihaga.

Dessertide puhul peaks jälgima, et magustoit oleks värskema noodiga ja mitte väga magus. Moët & Chandon Impérial Nectar, millel on suurem suhkrusisaldus, sobib suurepäraselt õhtusööki lõpetama.

Küsige kindlasti soovitusi oma teenindajatelt või sommeljeedelt!

img-big2

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.