B&G Chablis AOC 2022

Alkoholisisaldus: 12.5%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Bourgogne
Viinamarjasort: Chardonnay
Värvus: Särava roheka varjundiga kuldkollane
Aroom: Aromaatne ja kutsuv, tunda pirni, aprikoosi, tasutal mineraalsust
Maitse: Elav, kuiv ja tsitruseline, järelmaitses tunatvalt mineraalne.
Toidusoovitus: Eelroad, Rasvane kala, Mereannid
Serveerimistemperatuur: 10.0-12.0C

Tagasi

B&G Côtes du Rhône

Alkoholisisaldus: 14.5%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Rhone

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal Bordeaux’s. Côtes du Rhône on keskmise täidlusega ja hea struktuuriga. Tanniinid on küpsed, järelmaitse pikk ja marjane. Aroomis on tunda kohvi-ja kirsinüansse, kerget vürtsikust, tubakat ja lagristat. Valmistatud kolmest viinamarjasordist (50% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan).
Viinamarjasort: 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan
Värvus: Kirsipunane.
Aroom: Tunda kohvi- ja kirsinüansse, kerget vürtsikust, tubakat ja lagritsat.
Maitse: Keskmise täidlusega, hea struktuur Küpsete tanniinide ning pika ja marjase järelmaitsega.
Toidusoovitus: Iseseisvalt nautimiseks, Lambaliha, Linnuliha, Loomaliha, Pasta, Pizza, Tugevad juustud, Ulukiliha
Serveerimistemperatuur: 14.0-16.0C

Tagasi

B&G Cremant de Bordeaux AOC

Alkoholisisaldus: 12.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Bordeaux
Viinamarjasort: 60% Cabernet Franc, 40% Semillion
Värvus: Hele õlgkollane.
Aroom: Aromaatne ja puuviljane. Taustal tunda tsitruselisi, brioche´i ja veidi vanljet.
Maitse: Elegante ja rikkalik. Hea happesusega värske ja puuviljane vahuvein. Järelmaitses veidi kreemine.
Toidusoovitus: Aperitiiv, Eelroad, Väherasvane kala, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks
Serveerimistemperatuur: 6.0-8.0C

Tagasi

B&G Crémant de Bordeaux Rosé

Alkoholisisaldus: 12.5%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Bordeaux
Viinamarjasort: Cabernet Franc
Värvus: Kahvaturoosa
Aroom: Värske ja delikaatne, tunda punaseid marju, domineerib vaarikas.
Maitse: Väga värske ja elegantne, mahlakalt marjane ja aperitiivne.
Toidusoovitus: Aperitiiv, Eelroad, Iseseisvalt nautimiseks
Serveerimistemperatuur: 8.0-10.0C

Tagasi

B&G Nectarose akoholivaba vahuvein

Päritolumaa: Prantsusmaa
Värvus: Kirgas lõheroosa
Aroom: Tunda roosi kroonlehte, mahlakat virsikut ja küpset maasikat.
Maitse: Alkoholivaba vahuvein, mis on valmistatud orgaanilisest viinamarjamahlast, rooside infusioonist ja looduslikest lõhna- ja maitseainetest. Maitselt värskendav ja hea happesusega, tunda roosat greipi, järelmaitses puuviljane.
Serveerimistemperatuur: 8.0-10.0C

Tagasi

B&G Bistro Pinot Noir

Alkoholisisaldus: 13.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Vin de France
Viinamarjasort: Pinot Noir
Värvus: Violetse varjundiga punane
Aroom: Inetsiivselt aromaatne, domineerib kirss, vihjeid vürtsikusele ja kohvile. Tasutal veidi suitsune.
Maitse: Väga marjane, tunda kirssi ja vaniljet, järelmaitses elegantselt vürtsikas. Rikkalik ja täidlane. Tanniinid on pehmed ja ümarad.
Toidusoovitus: Kergemad juustud, Pasta, Pizza, Iseseisvalt nautimiseks
Serveerimistemperatuur: 16.0-18.0C

Tagasi

Barton & Guestier Côtes de Provence Rosé AOP

Alkoholisisaldus: 12.5%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Provence

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal Bordeaux’s. Kahvaturoosa Côtes de Provence Rosé on maitselt poolkuiv, väga marjane, värske, karge happesusega ning pika kreemja ja õrna järelmaitsega. Aroom on väga delikaatne. Tunda on punaseid marju, peamiselt metsmaasikaid ja vaarikaid. Leiab kergeid vihjeid vürtsidele ja valgetele lilledele. Valmistatud kombineerides kolme viinamarjasorti (Cinsault, Grenache, Syrah). Auhinnad: Aasta Vein 2023, pronks (Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon).
Viinamarjasort: 50% Grenache, 35% Cinsault, 15% Syrah
Värvus: Kahvaturoosa.
Aroom: Väga delikaatne, tunda
punaseid marju, peamiselt
metsmaasikaid ja vaarikaid. Vihjed vürtsidele ja valgetele lilledele.
Maitse: Poolkuiv, väga marjane, värske, karge happesusega, pika kreemja ja õrna järelmaitsega.
Toidusoovitus: Aperitiiv, Väherasvane kala, Rasvane kala, Idamaine roog
Serveerimistemperatuur: 8.0-10.0C

Tagasi

B&G Cuvée Spéciale Rouge

Alkoholisisaldus: 12.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Languedoc-Roussillon

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal Bordeaux’s. Kirsipunane Cuvée Spéciale Rouge on maitselt keskmise täidlusega, heas tasakaalus, marjane ning meeldiva tanniinsusega. Aroomis on tunda vaarikaid ja mustikaid. Valmistatud kombineerides viite viinamarjasorti (Grenache, Carignan, Cinsault, Tempranillo, Moravia).
Viinamarjasort: Grenache, Carignan, Cinsault, Tempranillo, Moravia
Värvus: Kirsipunane.
Aroom: Aromaatne ja meeldiv, tunda vaarikaid ja mustikaid.
Maitse: Keskmise täidlusega, heas tasakaalus, marjane ning meeldiva tanniinsusega.
Serveerimistemperatuur: 14.0-16.0C

Tagasi

B&G Cuvée Spéciale Blanc

Alkoholisisaldus: 11.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Languedoc

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal Bordeaux’s. Cuvée Spéciale on maitselt poolkuiv ja puuviljane. Intensiivses ja lillelises aroomis leiab vihjeid heledatele puuviljadele. Valmistatud viiest viinamarjasordist (Ugni Blanc, Colombard, Airen, Macabeo, Xarel-lo).
Viinamarjasort: Ugni Blanc, Colombard, Airen, Macabeo, Xarel-lo
Värvus: Hele õlgkollane.
Aroom: Intensiivne ja lilleline, lisaks tunda heledaid puuvilju nagu küdoonia ja õun.
Maitse: Poolkuiv, ümar, heas tasakaalus, puuviljane.
Serveerimistemperatuur: 8.0-10.0C

Tagasi

B&G Rosé d’Anjou AOP

Alkoholisisaldus: 11.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Loire

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal Bordeaux’s. Rosé d’Anjou on maitselt poolmagus, tasakaalus, väga marjane ja värske. Järelmaitses on tuntav kerge happesus ning meeldiv värskus. Aroomis on vihjeid valdavalt punastele sõstardele, kirssidele ning roosale greibile, samas tunda ka kerget vürtsi. Valmistatud kombineerides kahte viinamarjasorti (Cabernet Franc, Grolleau).
Viinamarjasort: 70% Grolleau, 30% Cabernet Franc
Värvus: Kirgas lõheroosa.
Aroom: Valdavalt punased sõstrad, kirsid ning roosa greip, samas tunda ka kerget vürtsi.
Maitse: Kenasti tasakaalus, väga marjane, värske ja poolmagus, järelmaitses on tuntav kerge happesus ning meeldiv värskus.
Toidusoovitus: Aperitiiv, Eelroad, Idamaine roog, Iseseisvalt nautimiseks, Salatid
Serveerimistemperatuur: 8.0-10.0C

Tagasi

B&G Reserve Rosé

Alkoholisisaldus: 12.5%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Languedoc-Roussillon

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal Bordeaux’s. Hele lõheroosa Reserve Rosé on maitselt karge, elav ja marjane. Värskust lisab roosa greip. Aroom on lilleline ja marjane, tunda punast sõstart ja vaarikat. Valmistatud kombineerides kahte viinamarjasorti (Grenache, Syrah).
Viinamarjasort: 50% Syrah, 50% Grenache
Värvus: Hele lõheroosa.
Aroom: Lilleline ja marjane, tunda punast sõstart ja vaarikat.
Maitse: Maitse kuiv, karge, elav ja marjane. Värskust lisab roosa greip.
Toidusoovitus: Eelroad, Rasvane kala, Väherasvane kala, Linnuliha, Iseseisvalt nautimiseks
Serveerimistemperatuur: 8.0-10.0C

Tagasi

B&G Bordeaux Rouge Merlot Cabernet Sauvignon AOP

Alkoholisisaldus: 12.0%

Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Bordeaux

Tootekirjeldus: Barton & Guestier on ligi 3 sajandit vana kaubamärk, mida loetakse tänapäeval vanimaks veiniga kauplevaks ettevõtteks Prantsusmaal. Bordeaux Rouge Merlot Cabernet Sauvignon on maitselt täidlane, suurepärases tasakaalus ja siidiste tanniinidega. Järelmaitse on väga pikk, vürtsine ja marjane. Aroomilt on vein intensiivne ja marjane, tunda on punaseid ja musti sõstraid, mis segunevad kerge vürtsikuse ja röstiga. Valmistatud kahest viinamarjasordist (60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon).
Viinamarjasort: 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon
Värvus: Intensiivne purpurpunane.
Aroom: Intensiivne ja marjane, tunda punaseid ja musti sõstraid, mis segunevad kerge vürtsikuse ja röstiga.
Maitse: Täidlane, suurepärases tasakaalus ja siidiste tanniinidega. Järelmaitse on väga pikk, vürtsine ja marjane.
Toidusoovitus: Loomaliha, Tugevad juustud
Serveerimistemperatuur: 16.0-18.0C

Tagasi